19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla, Saat 10:00’da, Şavşat Hükümet Konağı önünde tören düzenlendi. Tören, Atatürk Anıtına çelenkler konularak, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Törene İlçe Kaymakamımız Sayın Emre YALÇIN, Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Sinan ÖZTÜRK, İlçe Garnizon Komutanı Aytunç ÜNSAY, Protokol Üyeleri, Sivil Toplum Temsilcileri, Basın, Gaziler ve Şehit Aileleri ile vatandaşlar katıldı.

P. Üsteğmen Dilruba KARATAŞ’ın günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmasının ardından  Atatürk İlkokulu 3. Sınıf Öğrencisi Deniz AYDEMİR’in “Gaziler Günü” adlı şiirini okumasıyla sona erdi. İlçe Kaymakamlığımız tarafından, Şavşat Evinde Şehit Aileleri ile Gaziler onuruna yemek verilerek program sona erdi.