KAMUOYUNA DUYURU

12 Eylül 2017 tarihinde Şavşat Belediye Başkanlığımıza ve Belediye Başkanı olarak Şahsıma yönelik; Belediye-İş Sendikası Rize Temsilcisi Yaşar Kaspar tarafından yapılan basın açıklamasının öncelikle ve özellikle tamamen ideolojik yaklaşım ve siyasi amaç içerikli olduğunu belirttikten sonra; bahsi geçen emekliliği dolmuş üç işçimizin emeklilik hakkı kazandığı tebligatımızı kendilerine tebliğ ettiğimiz yazımıza binaen açıklama gerekliliği doğmuştur.

Belediye Başkanlığı olarak, belediyemizde işçi kadrosunda çalışan tüm emekliliği gelen arkadaşlarımızla öncelikle bir toplantı yaparak; belediyenin ekonomik durumunu izah ederek emeklilik işlemlerinde kendilerine yardımcı olacağımızı izah edip yaklaşık 1 aylık düşünme süresini kendilerine verdik. Sürenin ardından bizim iyi niyetle yaklaşmamıza rağmen, herhangi bir talep olmaması üzerine bahsi geçen üç belediye işçisine emeklilik hakkını kazandığını belirten ve 08.05.2017 tarihli tebligatımızı “Belediyemizin Personel giderleri oranının bütçe gelirleri oranını aştığından emekliliği hak eden üç işçimiz, bütçemizin ekonomik durumuna göre emekliliğe sevk edilecektir” ifadeleri ile muhataplarına ilettik. Ancak ilgili personelimiz tebellüğden kaçınmışlardır.

Tekrar 08.09.2017 tarihinde emeklilikleri için SGK İl Müdürlüğü’ne müracatları istenmiş yapılan tebligatımız yine ilgili personellerimiz tarafından tebellüğ edilmemiştir. İddia edildiği gibi haftalık mesai bitimine yarım saat kala sebepsiz ve habersiz olarak iş akitleri fesh edilmemiş aksine 4 ay öncesinden emeklilikleri için ilgili yazılı tebligatlar yapılmıştır. Ertesi hafta ise daha önceden belirlenmiş Belediye Başkanları toplantısı programı sebebiyle Ankara’da bulunmaktaydım.

Tamamen ekonomik gerekçelerle emekliliği istenen üç Belediye işçimizin, güya haklarını arama ve siyaset yapma adına Belediye-İş Sendikası Rize Temsilcisi Yaşar Kaspar’ın şahsımı ve kurumumu hedef alarak nezaket ve edep kurallarını aşan basın açıklamasını sosyal medyadan ve bazı yerel basından öğrendim. Belediye Başkanı seçildikten sonra, sadece bana görev tevdi eden partili seçmenlerimize değil tüm Şavşat halkına ayrım gözetmeksizin hizmet ettiğimi Şavşat kamuoyu bilmektedir. Yönetimde etkili ve verimliliği göz önüne alarak kıt kamu kaynakları ile nasıl daha iyi ve daha verimli hizmet edebiliriz diye kanuni haklarımızdan ötürü yetki çerçevesinde üç belediye işçimizin emekliliğini istedik. Hiçbir zaman iddia edildiği gibi iş barışını bozan taraf kurumumuz olmamış aksine iş barışının bozulduğu kendilerinin beyanlarıdır.

Göreve geldiğim 2014 yılından bu yana belediye personeli üzerinde hiçbir siyasi veya başka bir baskı kurmadığımı tüm belediye personeli gayet iyi bilmektedir. Kurumumuzda kanunlar ve mevzuat çerçevesinde kararlar alınıp uygulanmaktadır. Seçildiğim 3,5 yıllık süreçte personel yetersizliğinden kaynaklı, görev değişikliği haricinde hiçbir değişiklik yapmadım. Personel giderlerimizin çok fazla olması nedeniyle mevcut kadroyu verimli kullanmak için tüm çabayı sarf ettim.

Tabii ki işçilerimiz ve bağlı oldukları sendika yöneticileri kullandığımız bu tasarrufu eleştirebilir ancak haddini aşan ve hakaret içerikli yapılan basın açıklamasını şiddetle kınadığımızı belirttikten sonra, kanuni haklarımızı kullanarak eleştirinin ötesinde şahsıma ve kurumumuza yönelik nezaket ve ahlak dışı ifadeleri kabul etmediğimizi ve gerekli hukuki işlemleri başlatacağımı Kamuoyuna saygı ile duyururum.

05.10.2017
Ahmet Sinan ÖZTÜRK
Şavşat Belediye Başkanı

2 Responses to Basın Duyurusu
  1. Şavşat’ı ilk defa bu yaz ziyaret etme olanağı buldum.Yaz tatili için memleketim Rize’de bulunuyordum. İstanbul’dan bir işadamı arkadaşım ailesi ile Rize’ye geldi.Oradan hep birlikte Şavşat’a gittik. Şavşat çok muhteşem bir ilçe. Adeta cennetten bir köşe serilmiş ilçenize. şehri çok temiz ve düzenli buldum. Bu arada Şavşat esnafı ve halkı ile sohbet etme imkanı bulduk. Şavşatlılar Belediye Başkanlarını öncelikle “DÜRÜST Başkan” olarak ifade ediyor.Hatta bir çoğu söz birliği etmişcesine “Çok Dürüst” olarak sözlerini yinelediler. AKP’li olmayan ve oy mevcut başkana oy vermediğini söyleyen emekli bir öğretmen beyefendi “Bu başkan çok efendi,çok dürüst ve çalışıyor fakat belediyenin olanakları çok kısıtlı” dedi.
    Başkanın bu açıklamasını okuyunca kendisine hak vermemek elde değil.
    Umarın Şavşat halkı ilçesi ve halkı için için çalışan dürüst bürokratların parti farkı gözetmeksizin kıymetini iyi bilir ve Şavşat ülkemizin incisi olma yolunda büyük mesafeler kateder.”CİTTASLOW” beratı almayı hake eden bu güzide ilçemizin kıymetini bilin.
    Bütün Şavşatı selamlıyorum.

• Ben de başkan ile aynı görüşte olmasam da dürüst ve efendi bir insan olduğuna şahidim.Ayrıca alçakgönüllüdür.Kibirli,kendini beğenmiş değil. Elindeki olanaklar ile Şavşat’a hizmete çalışıyor. Destek olursak Şavşat kazanır.