İnegöl Şavşatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Domaniç Kocayayla piknik alanında geleneksel olarak düzenlenen 9. Şavşatlılar Pancarcı Şenliği’ne AK Parti Artvin Milletvekili Dr. İsrafil Kışla, İnegöl Kaymakamı Ali Akça, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Alı Rıza Altunel, dernek yöneticileri ve üyeleri ile çok sayıda Şavşatlı katıldı.

Domaniç Kocayayla şenlik alanında yarışmalar, akordeon, tulum, davul-zurna eşliğinde halaylar çekilmeye başlandı. Adını 2 bin 500 rakımda yetişen Pancardan alan şenlik, namına uygun olarak 1500 rakımdaki Kocayayla piknik alanında yapıldı. Şenliklerde konuşma yapan Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk: “Öncelikle hepinizi saygıyla selamlıyorum. Bu güzel organizasyonda sıladan gurbete çok kıymetli hemşehrilerimle, büyüklerimle birlikte olmanın onur ve mutluluğunu bizlere yaşattığı için başta İlçe Kaymakamımıza, kardeş belediyemiz İnegöl Belediyesi Başkanımıza, derneş başkanımıza ve yönetim kuruluna ve emeği geçen herkese canı gönülden teşekkür ediyorum. Festivaller; dostluk, birlik, heyecan ve eğlence demek. Bu vesileyle bugünde sizlerin sevincini paylaşmak ve sizlerle birlikte olmak amacıyla bugün burada olmaya gayret ettik. Sizlerle bugün burada bir araya gelmemize vesile olan özellikle İnegöl Şavşatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanımıza ve Yönetim Kurulu’na ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Herkesi sevgi ve muhabbetle selamlıyor iyi eğlenceler diliyorum.” dedi.

Yapılan konuşmalar ardından Pancarcı Şenliği oynanan halk oyunları ile devam etti.