Şavşat Belediyesinin ev sahipliğini yaptığı CittaSlow Türkiye Koordinasyon Kurulu Toplantısı başarılı bir şekilde tamamlandı.

CittaSlow Şavşat’ın ev sahipliğini yaptığı “Türkiye Koordinasyon Kurulu Toplantısı” 3-5 Şubat 2017 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

2015 yılında CittaSlow olan Şavşat’ın ev sahipliği yaptığı toplantıya İtalya’dan gelerek katılan CittaSlow Uluslararası Birliği’nin Genel Direktörü Pier Giorgio Oliveti’nin yanı sıra Seferihisar Belediye Başkanı ve CittaSlow Uluslararası Başkan Yardımcısı Tunç Soyer, Vize Belediye Başkanı Sedat Balkı, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şensoy, Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan, Uzundere Belediye Başkanı Halis Özsoy, KKTC/Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, Şavşat Belediye Başkanı A. Sinan Öztürk, Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Artvin Milletvekili Dr. İsrafil Kışla, Şavşat Kaymakamı Mesut Gazi Ambarcı, CittaSlow  Bilim Kurulu Üyelerinden Prof. Dr. Murat Barkan, Prof. Dr. Rıdvan Yurtseven, Av. İlker Ünsever, Türkiye Teknik Koordinatörü Bülent Köstem, KKTC Teknik Koordinatörü Hasan Karlıtaş, KKTC/Yeniboğaziçi Belediyesi, Seferihisar Belediyesi, Taraklı Belediyesi, Halfeti Belediyesi, Vize Belediyesi, Perşembe Belediyesi ve Şavşat Belediyesi  temsilcileri katıldı.

“Cittaslow Türkiye Genel Kurulu” toplantısında CittaSlow ünvanını kazanan Gerze, Eğirdir ve Göynük Belediyelerine yapılan törenle Cittaslow Uluslararası Birliği’nin Genel Direktörü Pier Giorgio Oliveti tarafından sertifikaları verildi. CittaSlow’ların  2016 yılı içerisinde yapmış olduğu faaliyetlerin sunumuyla devam eden organizasyonda 2017 yılı planları hakkında konuşmalar yapıldı. Konuşmaların ardından, CittaSlow yeni tasarım internet sayfası hakkında Pier Giorgio Olivetti tarafından katılımcılara bilgiler verildi. Toplantının sonuna doğru gelecek dönem CittaSlow Türkiye Koordinasyon Komitesi Toplantısı 2017 Eylül ayında  Isparta’nın Eğirdir ilçesinde yapılmasına karar verilirken, her yıl gerçekleşen Uluslararası Genel Kurul bu yıl 12 Mayıs 2017 yılında Avusturalya’nın Goolwa kentinde yapılacağı, 2019 Uluslararası Genel Kurulun ise KKTC’de gerçekleşeceği belirtildi. 12 belediyenin katılımı ile tamamlanan toplantıda verilen sertifikalar ile Ülkemizdeki Cittaslow Markalı İlçelerin sayısı 14’e ulaştı. Türkiye’nin yeni sakin şehirleri Eğirdir, Göynük ve Gerze oldu.

Program kapsamında  Geleneksel Şavşat Evi, Satlel Kalesi, Tibet Kilisesi, Karagöl, Seyir Terasları, Hanımeli Evi, Ülkü Ulusoy Kadın Yaşam Merkezi ve merkezde oluşturulan  Geleneksel Yaşam Müzesi ve CittaSlow Ofisi ziyaret edilerek, Veliköy Karüstü Güreşleri Festivali izlendi.  Kocabey Muhtarlığınca hazırlanan Berobana Oyunu Veliköy Kar Üstü güreşlerinde misafirlerin izlenimine sunuldu.

Belediye Başkanı A. Sinan ÖZTÜRK; toplantı sonrası yaptığı açıklamada “İnsanın yaşam kalitesini artırmayı hedefleyen CittaSlow Birliği’nin Türkiye Koordinasyon Komitesi toplantısının ilçemizde yapılması İlçemizin her yönüyle tanıtımına vesile olmuştur.

Toplantıya katılan misafirlerimizi CittaSlow sertifikalı ilçemizin tarihi güzellikleri, eşsiz doğası, kültürü, gelenek ve görenekleri  ve  güzel manzaraları ile misafirperverliğimizi birleştirerek memnun etmeye çalıştık. Etkinlik kapsamında yapılan geziler katılımcıların düşüncelerini olumlu yönde değiştirdi.

Hatta “Şavşat İsviçre’ye benziyor” benzetmesi, “İsviçre Şavşat’a benziyor” olarak değiştirildi. Toplantıyı onurlandıran katılımcıların Şavşat’ın hayatlarındaki özel yere kurulduğunu ve onlardan hiçbir şekilde kurtulamayacağımızı, İlçemizde geleceğe dair umutlarının güçlendiğini, her fırsatta sayılarını artırarak İlçemize ziyaretlerinin devam edeceği yönünde olumlu görüşler alındı.

Ayrıca toplantı sırasında CittaSlow sertifikası alındıktan sonra yapılan çalışmaların ve ilçenin tanıtım filmlerinin  yer aldığı sunumlardan sonra CittaSlow Sertifikalı İlçelerin içinde en çok bu markayı Şavşat’ın hak ettiği ve kısa sürede başarılı çalışmalar yapıldığının dile getirilmesi bizleri ayrıca onurlandırmıştır.

Aldığımız olumlu düşünceler karşısında İlçe Halkım ve Belediye Başkanlığı ekibim olarak gururlandık. Bize bu gururu yaşattıkları için CittaSlow Uluslararası Birliği’nin Genel Direktörü Pier Giorgio Olivetti’ye, Seferihisar Belediye Başkanı ve CittaSlow Uluslararası Başkan Yardımcısı Tunç Soyer’e, Belediye Başkanı arkadaşlarıma, Koordinatör ve temsilcilere  ve tüm  katılımcılara sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca tüm organizasyon boyunca desteklerini esirgemeyen Artvin Valimiz Sayın Ömer Doğanay’a, AK Parti Artvin Milletvekili Sayın Dr. İsrafil Kışla’ya, Şavşat Kaymakamımız Sayın Mesut Gazi Ambarcı’ya, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Görevlileri Yard. Doç. Dr. Osman Aytekin ve Öğr. Gör. Yunus Emre Aytekin’e, bizden desteklerini esirgemeyen Harita ve Kadastro Mühendisi İlker Tokdemir’e, Artvin-Şavşat-Veliköy Kültür Kalkındırma ve Dayanışma Derneği’ne, Kızak ve Atlı Karşılama etkinliğini organize eden Yavuzköy Muhtarlığı ve Yavuzköy gençliğine, Folklor Eğitmeni Figen Yalanız’a, Veliköy Muhtarımız Sayın İrfan Avcı’ya, tüm Şavşat esnafımıza özellikle de tüm programlar boyunca misafirlerimizi özenle ağırlayan GreenWalley Otel, Şavet Izgara Restaurant çalışanları ve sahibi Süleyman Alagöz’e, Laşet Bungalov Tatil Köyü çalışanları ve sahibi Mete Cem Çelik’e, Şavşat Evi çalışanlarına, Beykonağı Otel ve Karagöl tesisleri işletmecisi İdris Köse’ye çok teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı A. Sinan Öztürk açıklamasının devamında “İlçemizin CittaSlow markasını  alma çalışmalarına katılan herkese teşekkür ediyor, İlçemizin ev sahipliğini yaptığı CittaSlow Türkiye Koordinasyon Komitesi Toplantısının  İlçemize, Ülkemize ve CittaSlow Markalı Tüm İlçelerimiz ile Yavruvatan KKTC CittaSlow İlçelerimize ayrıca,  CittaSlow ailesine yeni katılan Eğirdir, Göynük, Gerze  ilçelerine  uğur getirmesini ve  barışa, dostluğa vesile olmasını diliyorum” dedi.