Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 79. yıl dönümü dolayısıyla, tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de düzenlenen törenlerle anıldı.

Anma programına İlçe Kaymakamımız Sayın Emre YALÇIN, Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Halis ÇELİK, Protokol Üyeleri, Sivil Toplum Temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasıyla başlayan anma programı 09:05’te sirenlerin çalmasıyla Saygı Duruşu yapıldı ve İstiklal marşının okunmasıyla birlikte de bayraklar yarıya indirilmesiyle devam edildi.

Anma programına, 09:30’da Şavşat Belediye Düğün Salonu’nda devam edildi. Programda, Mustafa Kemal Atatürk’ün kişiliği ve hayatıyla ilgili konuşmalar ve sinevizyon gösterileri yapılarak, öğrenciler tarafından da şiirler ve marşlar okundu.