İlköğretim Haftası Atatürk Ortaokulu bahçesinde gerçekleştirilen törenle kutlandı.

Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Saat 09:30’da Atatürk büstüne çelenk sunumu ile başlayan program Atatürk Ortaokulu bahçesinde devam etti. Törene İlçe Kaymakamımız Sayın Emre YALÇIN, Şavşat Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Sinan ÖZTÜRK, Garnizon Komutanı Sayın Aytunç ÜNSAY olmak üzere Protokol Üyeleri, Sivil Toplum Temsilcileri ve vatandaşlar katıldılar.

Günün anlam ve önemi ile ilgili konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Evran: “Yeni bir öğretim yılına başlamanın sevincini birlikte yaşamaktayız. 2016-2017 eğitim öğretim yılını kısaca değerlendirmek istiyorum; sosyal, kültürel ve sportif başarıların yanında, mezun ettiğimiz 166, 8.sınıf öğrencisi TEOG sınavı sonucunda; 20’si fen lisesine, 6’sı Sosyal Bilimler Lisesine, 52’si Anadolu Lisesine, 24’ü İmam Hatip Lisesine, 53’ü Mesleki ve Teknik Anadolu lisesine, 7’si güzel sanatlar lisesine ve 4’ü Proje lisesine yerleşti. Yine 12.sınıftan mezun ettiğimiz 161 öğrenciden 37’si lisans,  26’sı ön lisans olmak üzere toplam 63 öğrenci bir yüksek öğretime yerleşti. Bu başarıda katkısı olan idareci, öğretmen, veli ve tüm paydaşlara teşekkür ediyorum.

2017 yılı Şavşat milli eğitim müdürlüğü tarihinde en kapsamlı onarım ve yatırım yılı olmuştur. İlçemizdeki tüm okullarda bakım ve onarım çalışması yapıldı. Aynı zamanda 2017 yılı yatırım programına alınan okul ve kurumlarımız şunlar: 4 derslik  ana okulu, 16 derslik İmam Hatip Lisesi, Kapalı Spor Salonu, Konferans salonu ve 50 yataklı öğretmenevi.

İnşaatların bitmesiyle boşalacak Atatürk İlkokulu B blok bilim sanat merkezi olarak öğrencilerimizin hizmetine sunulacak, öğrencilerimiz yaratıcı buluşlar yapmalarına imkân sağlanacaktır. Bu yıl da zeka oyunları sınıfı düzenleyip öğrencilerimiz hizmetine sunacağız.

Bu yatırımları ilçemize yapılmasını sağlayan, hükümetimize, özellikle Millet Vekilimiz Dr. İsrafil KIŞLA’ya şahsım ve camiam adına teşekkür ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; 2017-2018 eğitim öğretim yılının ülkemize, milletimize, öğretmenlerimize, velilerimize ve sevgili öğrencilerimize mutlu, sağlıklı ve başarı getirmesini diler hepinize saygılar sunarım.” dedi.

Günün anlam ve önemini anlatan öğrenciler tarafından okunan şiirlerin ardından tören halk oyunları gösterileri ile sona erdi.