Geçtiğimiz günlerde kullanıma açılan ilçe merkezinde bulunan 8 adet kameranın internet üzerinde izlenebilmesini sağlayan kamera sistemlerinin son aşaması tamamlandı.

Öncelikli yapılan çalışmalarla görüntülerin internet üzerinden cep telefonları, tabletler ve bilgisayarlar üzerinden kolaylıkla izlenebilmesini sağlayan çalışmaların ardından görüntü kalitesini artırmak adına Türk Telekom ile yapılan altyapı çalışmaları tamamlandı. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte ilçe kameralarını izleyen ziyaretçiler görüntüleri HD kalitesinde ve kesinti olmaksızın izleme imkanı bulacaklar.

Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk: “Özellikle gurbette yaşayan ve memleket hasreti yaşayan hemşehrilerimizle bir araya geldiğimizde sık sık şehir kamera sistemlerinin yenilenmesi hususunda ricada bulunuyordu. Geçen yaz belediyemiz Bilgi-İşlem biriminin bu konuda yaptığı çalışmalar geçtiğimiz günlerde tamamlandı ve artık hemşehrilerimize HD kalitesinde ilçemizi izleme imkanı sunuyoruz. Tabiki çalışmalarımız tam olarak bitti diyemeyiz. İlçemizin farklı noktalarına yeni kamera ilaveleri için çalışmalar devam edecek ancak altyapımızı tamamlamış olmamız bu ilaveleri daha kolay hale getiriyor. Mevcut 8 kameramıza ilerleyen zamanlarda yeni kameralarda ilave edilecek. Bu çalışmalarda emeği geçen tüm belediye personelimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Şehir kameralarına http://savsat.bel.tr/canli-yayin adresinden ulaşılabilecek ve her ortamdan rahatlıkla izlenebilecek.