Artvin’in incisi Şavşat Karagöl’de Horon’a katıl çağrısıyla yüzlerce kişi ellerini birleştirdi.

Her mevsim güzel olsa da mevsimlerin en güzeli ilkbaharda birlik, beraberlik ve dayanışma örneği sergilendi.

Belediye Başkanı Ahmet Sinan ÖZTÜRK’ün yaptığı “El ele verelim ve Karagöl’ü saralım” Horon Çağrısı ile 06 Mayıs 2017 tarihinde Doğu Karadeniz’in incisi Artvin’in birincisi Şavşat Karagöl’de bir araya gelen Artvin Çoruh Üniversitesi ve Ardahan Üniversitesi öğrencileri, Şavşat Çok Programlı Lisesi, Anadolu Lisesi ve diğer okulların öğrencileri, Sivil Toplum Kuruluşları, Şavşat Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu ve Ciba Müzik Organizasyon, Karagöl’e gezi amaçlı gelen çok sayıda ziyaretçinin katılımı ile Karagöl’ün etrafı göl içinde yüzerek ilerleyen kayıkta çalınan Şavşat’ın yöresel ezgileri ve yöresel oyunlarıyla el ele tutuşan yüzlerce kişinin horon halayı ile çevrildi.

Yapılan etkinlikte tarihi boyunca doğayla uyumlu iç içe bir hayat süren milletimizin kültürel zenginliğini özüne uygun olarak koruduğu ve kuşaktan kuşağa aktardığı baharın ve güzel günlerin müjdecisi olan Hıdırellez kutlaması, sanatsal etkinlikler kutlamaları ve okulların mezuniyet programları kutlamaları bayram havasında geçti.

Toprağın ve suyun güneşle ve hasretle yeniden buluşması olan baharda, hücrelerini kaplayan içindeki kıpırtıları taşırıp, Karagöl’ün etrafına yayan doğaseverler kuşların cıvıltısıyla, kozalarına saklanmış tırtılların kelebek olup uçuşuna benzer şekilde davullu zurnalı doyasıya eğlendiler.

Özellikle bahar ve yaz aylarında ziyaretçilerle dolup taşan Karagöl’e ülkenin dört bir yanından gelen ziyaretçiler gördükleri muhteşem doğal güzellik, misafirperverlik karşısında büyülendiklerini ve gördükleri güzellikleri tekrar yaşamak ve hissetmek üzere tekrar geleceklerini ifade ettiler.

Belediye Başkanımız yapılan etkinlik ile ilgili yaptığı açıklamada:

Horon sadece halk oyunu, bir araya gelip el ele tutuşup bir takım hareketler yapılması değildir. Horon Karadeniz’dir, Artvin’dir, Şavşat’tır. Birlik, beraberlik ve dayanışmadır. Karadeniz insanının ülkesine ve toprağına bağlılığının sembolüdür. Bugünkü horon Guinness rekorlar kitabına girmeyecek belki de ancak barışa, sevgiye, kucaklaşamaya vesile olacaktır dedi.

Belediye Başkanı ÖZTÜRK açıklamasının devamında: Cittaslow Markalı ŞAVŞAT’ın bünyesinde barındırdığı doğal güzelliklerini herkesin hayatında en az bir kere görmesi gerektiğini ve çok sayıda ziyaretçi beklediğini söyledi. Zengin kültürel varlıkları, eşsiz doğası, köklü geçmişe sahip kültür ve sanat yapıları ile turizmin her çeşidine imkân sağlayan ve bütün bu özellikleri koruduğu için Cittaslow ünvanını alan yeryüzü cenneti Şavşat’ın yerli ve yabancı ziyaretçilerin odak noktası olduğunu belirterek; Turizmin toplumların ve kültürlerin birbirlerini tanıma, anlama ve kaynaşma isteği kadar kendi değerlerini öne çıkararak farkındalık oluşturma çabasıdır açıklamasında bulundu.

Belediye Başkanı ÖZTÜRK halaya katılan tüm katılımcıların ve Karagöl ziyaretçilerinin hoşgörü ve yardımlaşma anlayışı üzerine kurulan Hıdırellez gününü, sağlık, mutluluk, bolluk ve bereket getirmesi dilekleriyle kutladı.

Mezuniyetlerini kutlayan öğrencilere ise; Eğitimin ve gelişimin hayat boyu devam eden bir süreç olduğunu söyleyerek; Sizlere şu hatırlatmayı yapmak istiyorum, bizim ihmal ettiğimiz her alandaki konuları geliştirerek ilerleyin ve anne babalarınızın emeklerinin karşılığını verin. Doğruluktan ayrılmayarak hayata devam edin. Allah bahtınızı açık etsin. Sizleri ve anne babalarınızı tebrik ediyorum dileğinde bulundu.

Yapılan etkinlik her mevsim ayrı güzel Karagöl’ün eşsiz manzarası etrafında çekilen hatıra fotoğrafların ardından sona erdi.