2015 yılında resmi gazetede yayınlanarak 19 Ekim 2016’da ilk kez kutlanan Muhtarlar Günü, bu yıl 2’nci kez Belediye Parkı Atatürk anıtı önünde düzenlenen törenle kutlandı.

19 Ekim Muhtarlar Günü, tüm Türkiye’de olduğu gibi Şavşat’ta da düzenlenen törenle kutlandı. Belediye Parkı’nda gerçekleştirilen Muhtarlar Günü etkinliğine, Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Oktay Yılmaz, ilçe protokolü, muhtarlar ve ilçe sakinleri katıldı. Sabah 10.00’da Atatürk Anıtına Muhtarlar Derneği’nin çelenk sunumu ile başlayan program Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Günün anlam ve önemi ile ilgili konuşma yapan Veliköy Muhtarı İrfan Avcı’nın ardından Kaymakamlık makamını ziyaret ile etkinlik sona erdi.

Önceden belirlenen bir program için ilçe dışında olan Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Sinan Öztürk’te Muhtarlar Günü için kutlama mesajı yayınladı. Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Sinan Öztürk mesajında:

Demokrasinin ilk halkasını oluşturan muhtarlarımız, kamu ve vatandaş arasındaki diyalogu sağlayarak çok önemli bir görev ifa etmektedirler.

“En yakın mesai arkadaşlarım olarak gördüğüm muhtarlarımız, gerçekten fedakârca çok önemli hizmetler yerine getirmekteler. Bizler de demokrasimizin ilk halkasını oluşturan muhtarlarımız sayesinde bir mahallemizin neye ihtiyacı olduğunu daha iyi görebiliyoruz. Yine onlarla yaptığımız istişareler sayesinde hizmetlerimiz daha verimli ve anlamlı hale geliyor. İşte bu nedenle her zaman muhtarlarımızla birlikte olmaya gayret ediyoruz. Belediye ve halk arasında köprü vazifesini üstlenen, mahallerin gelişimi ve değişimi hususunda çözüm ortaklığı yapan muhtarlarımıza emeklerinden ve özverili çalışmalarından dolayı teşekkürlerimi sunuyor, bu duygu ve düşüncelerle tüm muhtarlarımızın gününü kutluyor, başarılar diliyorum” dedi.