27. Sahara Kültür ve Sanat Festivali Sahara Milli Parkında düzenlenen etkinliklerle sona erdi.

Üçüncü Gün Halk Konseri Damga Vurdu

Festivalin Sahara Milli Park alanında yapılan etkinliklerde Kaymakam Mesut Gazi Ambarcı ve Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk birer konuşma yaptı.

Kaymakam Mesut Gazi Ambarcı yapmış olduğu konuşmada, Şavşat’ın doğal güzelliklerine dikkat çekerek; “İki yıldır bu ilçede görev yapmaktayım. Bu süre içerisinde Şavşat’ın tanıtımı noktasında devlet olarak elimizden geleni yaptık. Şavşat’ın doğal güzelliklerini dış dünyaya göstermek için çeşitli projeler ürettik bu çalışmalar içerisinde Şavşat Belediyesinin de çok büyük katkıları oldu. Buradan hepinizin huzurunda Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk’e ve belediye çalışanlarına, ayrıca bütün kamu kurum ve kuruluşlarına çok teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde güzel bir festival geçiriyoruz. İnşallah kazasız belasız bu festivali tamamlayacağız”dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk’te konuşmasında, örf, adet ve geleneklerimizi yaşatmak ve cittaslow kriterlerine uygun bir festival geçirebilmemiz için büyük bir çaba gösterdik. Yüzlerce, binlerce kişinin bir arada olduğu bir yerde eksikler olabilir. Hepimiz birbirimize saygılı bir şekilde sevgi ve hoşgörü ile yaklaşarak güzel bir festival geçirmek istiyoruz. Herkese iyi eğlenceler diliyorum”dedi.

Konuşmaların ardından başlayan halk konseri izleyicilerden tam not aldı. Yaklaşık 7 saat süren halk konserinde sahne alan sanatçılar izleyicileri oyun alanına döktü. Festival üçüncü günün halk konserinin ardından havai fişek gösterileri ile sona erdi.

5-8 Yaş Güzellik Yarışması Merakla İzlendi

5-8 yaş çocuklar arasında yapılan yöresel kıyafetlerle güzellik yarışmasına katılan çocuklar güzellikleri ile izleyicilerden büyük ilgi gördü. Yöresel kıyafetlerle izleyicilerden büyük beğeni topladı. Yarışma sonunda tüm çocuklara madalyaları ve katılım belgeleri verildi.

Buzağılar Kıyasıya Yarıştı

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından organize edilen buzağı yarışmasında birbirinden güzel buzağılar yarıştı. Yarışma sonucunda dereceye giren buzağıların ödülleri ilçe protokolü tarafından dağıtıldı.

Ofrooad araçları ile yapılan muhteşem gösteriler izleyicilerin adrenalini yükseltti.

Konser bölümünde ise Sebatttin Hafızoğlu, Sinan Bülbül, (Türkü Kız) Solmaz Akgül, Zafer Tekgümüş, Mehmet Yılmaz, Neslihan Özaltın, Filiz Yıldırım ve CİBA Müzik sahne aldı.

2 Temmuz 2017 Pazar Günü ise Yöresel Halk Müziği Yarışması, 15 Temmuz Şehitleri anısına koşu yarışması yapılırken Yöresel sanatçılardan Pınar Çelik’te sahne aldı.

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez’de Saharayı Ziyaret Etti

Festival alanına gelen AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez’de halkı selamlayarak konuşma yaptı. Halil Etyemez konuşmasında Şavşat’ın doğal güzelliklerinden söz ederken “Alplere gitmenin bir anlamı yok” dedi. Etyemez “Ben aslen Yusufeli doğumluyum. Artvin’i ve diğer ilçeleri zaman zaman ziyaret ettim. Ancak ilk kez bu sene Şavşat’ı ziyaret etmek nasip oldu. Şavşat gerçekten tam bir cennet. Dün Şavşat Evi’nde ve Yavuzköy’de dolaşma fırsatı buldum. Çocuklarım ve eşim bundan sonra tatillerde Şavşat’a gelmek istediklerini söylediler. Sayın başkanımın nazik davetini kırmayıp festivali de ziyaret ettik. Doğası ve insanı ile Şavşat gerçekten mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir cennet. Bundan sonra mutlaka herkese Şavşat’ı tavsiye edeceğim. Herkese çok teşekkür ediyorum ve iyi eğlenceler diliyorum” dedi. Bu bölgeyi gören bilen başka bir yere tatile gitmez şeklinde ifade etti. Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk Milletvekili Halil Etyemez’e günün anısına bir plaket verdi. Festival alanında bir süre dolaşarak vatandaşlarla sohbet eden Etyemez, bir süre sonra festival alanından ayrıldı.

CittaSlow Kıbrıs Ağından CittaSlow Şavşat’a Ziyaret

Festivalin son günü CittaSlow Kıbrıs ağı üye ilçelerinden gelen 100 kişilik grup Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk tarafından karşılandı. Kıbrıs’tan gelenler arasında 5 kişilik bir grupta Kıbrıs türküleri okudular. Daha sonra gelen gruba Belediye Başkanı günün anısına katlım belgesi ve çeşitli hediyeler takdim etti.

Dr. İsrafil Kışla: “Sahara Tünelinin Yapım İhalesinin Bu Sene Yapılması için Çalışmalarımız Devam Ediyor”

Festivalin son bölümlerine gelen AK Parti Artvin milletvekili Dr. İsrafil Kışla festival alanına gelir gelmez ayağının tozuyla akordiyon eşliğinde deli horon oynadı. Oyunun ardından kısa bir konuşma yapan vekil Kışla: “Öncelikle herkese hoş geldiniz diyorum. Festivalin düzenlenmesinde emeği geçen tüm kurum personellerine ve belediye personeline teşekkür ediyorum. Konuşmamı çok fazla uzatmak istemiyorum. Buradan sadece sizlere Sahara tünelinin projeleri de dahil olmak üzere tüm sürecinin tamamlandığını ve inşallah bu yıl içerisinde yapım ihalesinin yapılacağı müjdesini vermek istiyorum. Herkese iyi eğlenceler diliyorum” dedi.

Festival bir daha ki yıl buluşmak temennileri ve konuşmalarla, güzelliklerle sona erdi.