Bu yıl yirmi yedincisi düzenlenen Şavşat Sahara Kültür ve Sanat Festivali düzenlenen görkemli bir törenle başladı.

Kortej Yürüyüşü Mehteran Takımı ile Yapıldı

29 Haziranda 3. Şavşat Çalıştayı ile başlayan 27. Şavşat Sahara Kültür ve Sanat Festivali 30 Haziran’da yapılan açılış töreni ile resmi olarak başladı. Artvin Halk Eğitim Merkezi Livane Mehteran Takımı eşliğinde Belediye Düğün Salonu önünden başlayan kortej yürüyüşü Belediye Pasajı üstüne kadar devam etti. Pasaj üzerinde sona eren kortej yürüyüşünün ardından mehteran takımının gösterisi bir süre daha devam etti.

Mehteran takımının gösterisinin ardından Festival Komitesi adına Atatürk anıtına konulan çelengin ardından saygı duruşu ve İstiklal marşı okunmasıyla devam eden programın açılış konuşmasını Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk Yaptı.

“Bu Festivalin Amacı Tüm Şavşatlıları Senede Bir Defa da Olsa Bir Araya Getirmek”

27. Sahara Kültür ve Sanat Festivali’ne hoş geldiniz safalar getirdiniz.Geçmişi çok eski yıllara dayanan bizim çocukluğumuzda yaylalarda yapılan pancarcı şenliklerinin şimdi daha organize, daha bir arada yapılmasını istediğimiz Kültür ve Sanat Festivalimizin yirmi yedincisini başlatıyoruz.

Geçtiğimiz 2 yıl festivalimizi ülkemizde yaşanan nefretle kınadığımız üzücü terör olaylarından dolayı ne yazık ki kısıtlı olarak gerçekleştirdik. Bu yıl inşallah kazasız belasız tamamlama arzusundayız. Bu festivalin asıl amacı dünya çapına yayılmış bütün Şavşatlıları senede bir defa da olsa buluşturmaktır. Memleketimize birlik, canlılık ve heyecan getirmektir; gelenek, görenek ve kültürümüzü yaşatmaktır.

Festival dostluk demektir, birlik ve beraberlik demektir. Sizleri eğlendirmek, dinlendirmek ve kültürümüzü yaşatmak istiyoruz.

Festivalin düzenlenmesinde emeği geçen güvenlik kuvvetlerine, kamu kurum ve kuruluşlarına, belediye personelime, esnaf arkadaşlarıma ve tüm emeği geçenlere en kalbi duygularımla şükranlarımı sunuyorum. İyi eğlenceler.” dedi.

Toplu Sünnet Töreni Bu Yıl da Unutulmadı

Geleneksel olarak düzenlenen toplu sünnet şöleni bu yıl da devam etti. Sünnet kıyafetleri ile alan da hazır olan sünnet çocukları için İlçe Müftüsü İrfan Şafak dua etti. Şavşat Belediyesi’nin sünnet çocukları için hazırlamış olduğu hediyeler çocuklara takdim edildi.

Çocuk Belediyesi’nin Çevre Temalı Etkinliği izleyenlerden Tam Not Aldı

Festivalde bu yıl ilk kez Şavşat Çocuk Belediyesi’nin de etkinlik düzenlemesi büyük beğeni topladı. Çocuklar tarafından çevre teması ile hazırlanan şiirler okundu, tiyatro gösterisi yapıldı. Yine çocuklar tarafından tamamı atık kağıtlardan yapılan eşyalar ve resim çalışmaları açılış programına katılanlar tarafından tam not aldı.

Aşıklar Dinleyenleri Mest Etti

Festival programına aşıkların dahil edildiği geçtiğimiz yıl düzenlenen festivale katılanların çok beğendiği aşıklar programı bu yıl da devam etti. İlçemizde bulunan aşıklara ilaveten, Artvin ve Ardahan’dan da gelen aşıklarla daha da renklenen program Belediye Pasajı üzerinde bulunan vatandaşları mest etti. Aşıkların türküleri ve şiirlerinin ardından açılış programı sona erdi.

Geceye Damgayı Yöresel Sanatçılar Vurdu

Açılış programı çok renkli görüntülere sahne olan 27. Şavşat Sahara Kültür ve Sanat Festivali’ne damgayı gece sahne alan yöresel sanatçılar vurdu.

Atatürk Orta Okulu bahçesinde gerçekleştirilen halk konserinde Erol Alkan, Remzi Yeni, Grup Ciba, Neslihan Özaltun, Filiz Yıldırım ve Mehmet Yılmaz sırasıyla sahne aldı. Konser başlangıcında kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk: “Sayın kaymakamım, yönetici arkadaşlarım, değerli hemşehrilerim ve geleceğimizin teminatı sevgili gençler hoşgeldiniz. Öncelikle bu festivali bu günlere taşıyan tüm belediye başkanlarımıza, kaymakamlarımıza ve destek olan esnaf arkadaşlarımıza saygılarımı sunuyorum. Bu akşam sizleri doya doya eğlendirmek istiyoruz. Sahne alacak olan sanatkârlarımız ve müzisyenlerimiz hoşça vakit geçirmenize yardımcı olacaklar. Şimdiden herkese iyi eğlenceler diliyorum” dedi.

Konser alanının tamamen dolu olduğu ve herkesin doya doya halay çektiği halk konserinin son kısımlarında gerçekleştirilen havai fişek gösterisi izleyicileri büyüledi. Gece geç saatlere kadar devam eden konser sabah Sahara Festival alanında devam etme temennisiyle sona erdi.