Şavşat Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen Anneler Günü programı bu yıl farklı bir şekilde “Özel Annelere Özel Anneler Günü” başlığıyla gerçekleştirildi.

Ülkü Ulusoy Kadın Yaşam-Eğitim Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirilen Anneler Günü programına Şehit ve Gazi anneleri, engelli anneleri ve Yaşlı Bakım Merkezi’nde ki anneler katıldı. Programın başlangıç kısmına katılan Şavşat Kaymakamı Mesut Gazi Ambarcı, Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk ve Yargıtay Başkanı Özel Kalem Müdürü Yücel Küçükaltun kısa birer konuşma yaptılar.

Açılış konuşmasını yapan Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk: “Öncelikle belediyemiz tarafından düzenlenen Anneler Günü programımıza hoşgeldiniz. Her yıl eğlence şeklinde düzenlediğimiz Anneler Günü programında bu yıl bir değişiklik yaparak özel annelere özel anneler günü düzenledik. Özel diyorum çünkü şuanda burada olan annelerimiz şehit ve gazi anneleri, engelli anneleri ve yaşlı bakım merkezinde kalan annelerimiz var.

İlk terbiye verilen yerin ana kucağı olduğu düşünülürse, bu görevin önemi  ve annelik görevinin ne kadar kutsal olduğu daha iyi anlaşılır. Bu duygu ve düşüncelerle, çocukları için fedakârlıkların en büyüğünü gösteren, varlıklarıyla hayatımıza anlam katan, dünyamızı zenginleştiren, hayat boyu yol göstericimiz, baş tacımız olan bütün annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor, Saygılarımı sunuyorum. Ebediyete intikal etmiş annelerimize de Allah’tan rahmet diliyorum. Tüm annelerimizin ve sizlerin anneler gününü kutluyorum ve ellerinizden öpüyorum. Biz Şavşat Belediyesi olarak her zaman yanınızdayız lütfen bunu hiçbir zaman unutmayınız. Katılımlarınız için teşekkür ediyorum.” dedi.

Başkan Ahmet Sinan Öztürk’ün ardından konuşma yapan Şavşat Kaymakamı Mesut Gazi Ambarcı: “Anneler, insanlığın var oluşundan bugüne kadar sevginin, şefkatin, merhametin, mücadelenin, çilenin ve özverinin sembolü olmuş, dünyadaki en yüce varlıklardır. Bizlerden hiçbir şeyi esirgemeyen, hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan annelerimizi, yılın sadece bir gününde değil, 365 gününde de hatırlayarak sevgi, saygı, ilgi ve alaka göstermek, her evlat için bir hak ve görevdir. Anneler Günü vesilesiyle tüm annelerimizin Anneler Gününü kutlar sağlık ve esenlikler dilerim.” dedi.

Kendisi de Şavşatlı olan ve Şavşat’ta bulunan Yargıtay Başkanı Özel Kalem Müdürü Yücel Küçükaltun ise annesine yazdığı şiiri okurken programa katılanların göz yaşlarını tutamadığı dikkatlerden kaçmadı.

Konuşmaların ardından Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk, Kadın Yaşam Merkezi’ni Şavşat’a kazandıran hayırsever Ülkü Ulusoy’a telefon ile canlı bağlantı yaptı. Programa katılan tüm annelerin anneler gününü kutlayan Ülkü Ulusoy: “Gönül isterdi ki bugün orada sizlerle birlikte olalım. Ancak ne yazık ki aradaki mesafe bunu zorlaştırıyor. Bu programda yanınızda olamasam da gönlüm de kalbim de sizlerle birlikte. İnşallah bir başka programda mesafeleri de göze alarak Şavşat’ı ziyaret ederiz ve sizlerle birlikte oluruz. Orada bulunan tüm annelerin anneler gününü kutluyorum, hayırlı ömürler diliyorum.” dedi.

Anneler günü programı okunan Kur’an-ı Kerim ve duaların ardından ikramlarla sona erdi.