Şavşat merkezde meydana gelen yangın herkesin yüreğini ağzına getirdi.

Saat 14:10 sularında Yeniköy Mahallesi Ağaçlı Sokak’ta bulunan Sinan Tokdemir’e ait olduğu bildirilen iki katlı eski binada yangın başladı. Sokak sakinlerinin Şavşat Belediyesi İtfaiyesi’ne haber vermesi üzerine olay yerine ulaşan itfaiye ekibi ve Şavşat Belediyesi Gönüllü İtfaiyeci’leri en kısa zamanda olay yerine ulaştı.

Kısa zamanda rüzgarında etkisi ile büyüyen yangına müdahale eden itfaiye ekibi, gönüllü itfaiyeciler ve Şavşat halkı yaklaşık 1 saatlik yoğun çalışmanın ardından yangını kontrol altına aldılar. Yangının başladığı andan itibaren olay yerinde ekiplerle birlikte çalışan Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk: “Çevre yolundaki çalışmaları incelemek üzere yeni terminal alanının karşısındaki bölgedeyken yoğun dumanı farkettim. Dumanın çıktığı alana ulaşmak için hemen Ağaçlı Sokak’a ulaştım. Olay yerine ulaştığımda itfaiyemizde yangın söndürme çalışmalarına başlamıştı. Destek olması açısından Orman İşletmesi’nden de arazözü istedik. O da hemen yangına müdahale etmek üzere sokağa geldi. Ekiplerin yoğun çalışmaları üzerine çok şükür yangın kontrol altına alındı. Bina çok eski bir bina olduğu için içinde yaşayan kimse yoktu. Gün boyu soğutma çalışmalarımız devam edecek. Olay yeri inceleme de yangının çıktığı alanda incelemelerini yaptıktan sonra yangının çıkış nedeni de tam olarak belli olacaktır. Bina büyük oranda zarar görse de yangının çevre binalara sıçramadan kontrol altına alınması en büyük tesellimiz. Yangının söndürülmesinde yoğun çaba harcayan itfaiye ekibimize, gönüllü itfaiyecilerimize, Orman İşletmesi ekibine ve ilçemiz halkına çok teşekkür ediyorum. Geçmiş olsun, inşallah bir daha böyle bir yangınla karşılaşmayız.” dedi.

İlçe Kaymakamı Mesut Gazi Ambarcı’da yangın alanında incelemelerde bulundu ve bilgi aldı. Binadaki yangın tamamen söndürülürken soğutma çalışmalarının gün boyu devam edileceği bildirildi.