Şavşat’ta,  ’15 Temmuz Şehitleri Yöresel Meyve Çeşitleri Bahçesi’  kuruldu.

Şavşat ilçesine bağlı Dalkırmaz Köyünde Artvin Valiliği, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (DOKA) katkılarıyla Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminde şehit düşenler için oluşturulan “15 Temmuz Şehitleri Yöresel Meyve Çeşitleri Bahçesi’nde” 249 yöresel meyve fidanı toprakla buluşturuldu.

Fidan dikme etkinliğine, Artvin Valisi Ömer Doğanay, Artvin İl Emniyet Müdürü Mehmet Selvi,  İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hasan Çırak, Şavşat Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Aytunç Ünsay,  Şavşat Kaymakamı Mesut Gazi Ambarcı, Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dursun Okur, köylüler ve vatandaşlar katıldı.

Artvin Valisi Ömer Doğanay,  burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişiminin, milletin birlik ve beraberliği sayesinde bertaraf edildiğini söyledi.

“15 Temmuz Şehitleri Yöresel Meyve Çeşitleri Bahçesi”nde yaklaşık 2 dönüm bahçe üzerinde 249 yöresel meyve fidanını toprakla buluşturulduklarını belirten Doğanay, “Her bir fidana hain darbeye direnirken şehit düşen kahramanlarımızın isimlerini verdik. 15 Temmuz’da ülkemizi ve milletimizi canları pahasına koruyan şehitlerimizi her zaman minnet ve şükranla anacağız. Biz millet olarak şehitleriyle beraber yaşayan bir milletiz. Bunun bir örneğini burada oluşturacağımız şehitler hatıra ormanında yaşayacağız. İnşallah şehitlerimizin anısına dikeceğimiz bu fidanlar ağaç olsun, ağaçlar orman olsun, vatanımın, milletimin yolu hep açık olsun.” diye konuştu.
Devlet ve millet olarak, şehit ailelerimizin ve gazilerimizin yanında olacaklarını kaydeden Vali Doğanay, “Bu anlamlı etkinlik vesilesiyle ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize de aileleriyle birlikte sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yaşam diliyoruz” dedi.

Artvin Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dursun Okur ise,  Şavşat ilçesine ait yerli meyve çeşitlerini Dalkırmaz köyündeki bir bahçede toplayarak, ’15 Temmuz Şehitleri Yöresel Meyve Çeşitleri Bahçesi’  oluşturduklarını söyledi.

Bahçenin oluşturulmasında alt yapı hizmeti kapsamında damlama sulama sistemiyle yöre halkına yardımcı olacaklarını belirten Okur, “ Meyvelerin budanmasında ve olası hatalıklara karşı mücadele kurumumuzun teknik elemanları yardımcı olacak. Amacımız bölgedeki yerli meyveleri bir sitem dâhilinde toplayıp vatandaşın organik olarak bu meyvelerin ürünleri pazarlayarak aile bütçelerine katkı sunmasını amaçlıyoruz.” dedi.

Etkinlikte, din görevlilerince şehitlerimiz için Yasin-i Şerif okunarak  dua edildi.

Vali Doğanay, Artvin Hurması Fidanını Aşıladı

Buradaki fidan dikme etkinliğinin ardından Vali Doğanay ve beraberindekiler Dalkırmaz Köyü halkından İbrahim Bülbül ve ailesiyle Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü iş birliği sonucu yaklaşık 3 yıl önce oluşturulan “Yöresel Meyve Çeşitleri Demonstrasyon Bahçesi’nde” incelemelerde bulundu.

Bahçede incelemelerde bulunan Vali Doğanay, sürdürülen çalışmalar hakkında bahçenin sahibi İbrahim Bülbül ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dursun Okur’dan bilgi aldı.

Daha sonra Vali Doğanay kendi adına dikilen Artvin yöresine ait özel çikolatalı hurma fidanını çiftçi İbrahim Bülbül’ün yardımıyla aşılama yaptı.