3. Türkiye Orman Entomolojisi ve Patolojisi Sempozyumu
  • (04665171043)
3. Türkiye Orman Entomolojisi ve Patolojisi Sempozyumu

Okunma Sayısı: 293 | 10.05.2018

Artvin Çoruh Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen "3. Türkiye Orman Entomolojisi ve Patolojisi Sempozyumu’nun açılışı 10 Mayıs 2018 Perşembe günü gerçekleştirildi. Üniversitenin Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen açılış törenine Rektör Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Artvin Vali Yardımcısı Arif Oltulu, Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Yazan, Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk ve Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Ölmez ile Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri ve akademisyenler katıldı.

Ülkemizden ve yurtdışından 25 farklı üniversiteden 100’e yakın akademisyenin katılımıyla düzenlenen sempozyumda, sürdürülebilir ormancılık adına, ormanları tehdit eden böcek ve hastalıklar ile orman ve bitki zararlılarına karşı mücadele yöntemleri tartışılıyor.

Türkçe ve İngilizce olmak üzere iki dilde 3 farklı salonda sunumların gerçekleştirildiği Sempozyumun ilk gün oturumlarında “Gelecekte Yıkıcı Etkileri Bulunan Hangi Ekzotik Türler Ormanlar Üzerinde Tahribata Neden Olacak?”, “Yabancı İstilacı Türler”,  “Doğada Biyotik Zararlıya Karşı Ekolojik Müdahale Sorumluluğu”, “Belirli Zararlılara Karşı Kullanılan Feromen Tuzağı Tiplerinin Yakalama Üzerine Etkisi”, “Türkiye’de Feromen Tuzakları”, “Bitki Genetik Kaynaklarının Korunmasında İleri Teknolojik Yaklaşımlar”, “Bitki Ekosistemlerinde Biyoizleme Aracı Olarak Tek Hücre Jel Elektroforezi”, Estetik ve Fonksiyonel Amaçlarla Kullanılan İstilacı Türler”, “Milli Park Ormanları ve Ölü Ağaçlar” gibi birçok farklı konuda sunum gerçekleştirildi.

Açılış merasiminde ayrıca Sempozyumun düzenlenmesinde kakıda bulunan konuk protokol üyelerine ve akademisyenlere teşekkür plaketleri Rektör Prof. Dr. Fahrettin Tilki ve Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Sağlam tarafından verildi.

İki gün sürecek sempozyum, değerlendirme ve sonuç oturumunun ardından Cumartesi günü Şavşat’ta yapılacak arazi gezisiyle sona erecek.

| |   | | |