7 Mart Kurtuluş Günü
  • ° / Hafif Yağmur
7 Mart Kurtuluş Günü

Okunma Sayısı: 766 | 06.03.2018

Belediye Başkanı Ahmet Sinan ÖZTÜRK, 7 Mart Kurtuluş Günü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı:

“İlçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 97. Yıldönümünü büyük sevinç coşku ve gururla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Şanlı tarihimizdeki kahramanlık destanlarından biri 97 yıl önce 7 Mart günü yazılmıştır. Milletimizin bağımsızlığa olan tutkusu ve bağlılığı yurdun dört bir yanında olduğu gibi İlçemizde yerini bulmuştur.

97 yıl evvel 7 Mart 1921 günü İlçemiz Rus ve Ermenilere karşı verdiği var olma mücadelesi yeni Türk Hükümetinin diplomatik ve askeri başarıları ile adeta taçlanmış ve Şavşat halkı tekrar ve ebediyen hürriyetine kavuşmuştur.

Gerek ekonomik gerekse kültürel olarak ülkemizi ve ülkemizin içinde bir inci olan Şavşat’ı yok etmek isteyen şer güçlere karşı Şavşatlılar her zaman olduğu gibi dimdik durmuştur.

Böyle bir ecdada sahip olmanın gururu ile başımız her zaman dik ve şehitlerimizin kanlarıyla şekillenmiş bayrağımız her zaman göklerdedir ve hep öyle kalacaktır.

Ülkemiz, İlimiz ve İlçemiz için son derece anlamlı olan bu günde bağımsızlığımızı ve özgürlüğümüzü bize yeniden kazandıran ve kurduğu Cumhuriyet ile Türk Milletinin kaderini değiştiren başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyor tüm hemşerilerimin kurtuluş gününü kutluyorum.

Ahmet Sinan ÖZTÜRK

| |   | | |