81 İl Bir Hikaye: Öykü Şavşat'ta
  • ° / Hafif Yağmur
81 İl Bir Hikaye: Öykü Şavşat'ta

Okunma Sayısı: 2710 | 19.03.2018

E-Twinning ile "81 İl Bir Hikâye: Öykü Yollarda" Projesi’nde Şavşat’ı temsil eden Ahmet Fevzi İlkokulu öğrencileri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Evran, Ahmet Fevzi İlkokulu Müdürü İlhan Bülbül, Müdür Yardımcısı Zafer Yaşar ve Sınıf Öğretmeni Ceyhun Kaya; Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk’ü makamında ziyaret ettiler.

Proje hakkında bilgi veren Ceyhun Kaya: “Bu projenin amacı, öğrencilerin yaşadıkları yerin tarihi ve turistik mekânlarının farkındalığını arttırmaktır. Proje kapsamında ilçemizde bulunan tarihi yerleri öğrencilerimiz ile birlikte dolaşıyoruz ve öğrencilerimize tarihi bilgiler aktarıyoruz. Proje ile öğrencilerimiz yaşadıkları ilçeyi daha yakından tanıma fırsatı bulacaklar” dedi.

Başkan Öztürk: “İlçemiz Cittaslow ünvanı ile ayrı bir öneme sahip. Ayrıca Şavşat Belediyesi, Türkiye’de Seferihisar Belediyesi’nin ardından Çocuk Belediyesi’ne sahip ikinci belediye konumundadır. Şavşat Belediyesi olarak çocuklarımızı çok önemsiyoruz.

Tanıtım noktasında ise göreve seçildiğimiz 2014 yılından bu yana gerek il dışındaki tanıtım günleri, gerekse ilçemize gelen yerel ve ulusal basın mensupları aracılığıyla ilçemizin tanıtımını yapmaya gayret gösterdik. Ayrıca geçtiğimiz yıl DOKA ile yaptığımız proje kapsamında kısa tanıtım filmi, tanıtım kitapçığı ve cep haritası çalışmalarımız oldu. Bu tanıtım materyallerini mümkün olduğu kadar misafirlerimize dağıtarak ilçemizin tanıtım çalışmalarına devam ediyoruz. Ayrıca bugüne kadar yapılmamış ilçemizin tarihi ve coğrafi yapısını anlatan kültür yayınları çıkarttık.

Şavşat Belediyesi olarak öğrencilerimizin her zaman yanındayız. Ayrıca sizleri de bu özverili ve önemli çalışmalarınızdan dolayı kutluyorum” dedi.

Ziyaret çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

| |   | | |