Başkan Acar: 'Hedefimiz Tüm Hemşerilerime Daha Yaşanabilir Temiz Bir Şavşat Hazırlamak'
15 Temmuz 2021

Belediye Başkanı Nihat Acar, alt yapı ve doğalgaz çalışmalarının çok zahmetli ve büyük bedeller ödenerek yapılan hizmetler olduğunun önemine değindiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

İlçe merkezinde devam eden altyapı ve doğalgaz çalışmaları nedeni ile yaşanan su kesintisi, toz ve bozulan yollardan dolayı mağdur olan Şavşat halkından özür diliyorum.

Şavşat Belediyesi olarak yaptığımız girişimlerin olumlu karşılanması ile alt yapı ve doğalgaz bağlantı çalışmalarını başlattık. Öncelikli olarak Şavşat’ın en büyük sorunu olan Kanalizasyon ve yağmur suyu giderleri problemini çözmek istedik. Her şeyin bir bedeli var. Haklı olarak bu bedeli hep birlikte çekeceğiz. İster istemez alt yapı ve doğalgaz hizmeti çok zahmetli bir iştir. Tabii ki bende bunun farkındayım. Caddelerimiz bozuluyor, zaman zaman sular kesiliyor. Eski boruları söküp yenilerini döşüyoruz. Bunu da elimizden geldiğince çok hızlı ve seri bir şekilde yapıyoruz ki halkımız daha fazla mağdur etmeyelim. Bu nedenle yapmış olduğumuz hizmetler sırasında kendilerine vermiş olduğumuz rahatsızlıktan dolayı Şavşat’ta yaşayan ve yaz döneminde gurbetten sılaya gelen tüm vatandaşlarımdan özür diliyorum.

İnşallah daha güzel hizmetler ile bu süreçte mağdur olan vatandaşlarımızın karşısına çıkacağız.

Tüm Şavşat gönüllüleri ile birlikte şantiye haline gelen Şavşat’ımızda yaptığımız çalışmalardan dolayı istir istemez toz oluyor, yollar bozuluyor, sular kesiliyor. Bildiğiniz gibi Şavşat’ta inşaat mevsimi çok kısadır. Bizlerde imkânlarımız ölçüsünde çalışıp çabalıyoruz. Çalışmaların tamamlanması ile birlikte bozulan yolların yapımına hemen başlayacağız.

Hedefimiz tüm hemşerilerime daha yaşanabilir temiz bir Şavşat hazırlamak ve hizmete sunmaktır. Tüm vatandaşlarımdan biraz daha sabır dileyerek, çalışmaları engelleyen araçlarını gelişigüzel park yapmamaları konusunda azami gayret bekliyorum.

Cittaslow Türkiye'nin önemli bir üyesi konumundaki Şavşat’ımızın marka kriterleri doğrultusunda ihtiyacı olan yatırımları bir bir hayata geçirdiğimiz bu süreçte yatırımlarımıza desteğini ilgisini ve samimiyetini esirgemeyen, yaptığımız hizmetlerin gerçekleştirilmesi sırasında kıymetli görüş ve önerilerini beyan ederek katkı sağlayan tüm vatandaşlarıma, paydaş kurumlara ve bütün çalışmalara özveriyle iştirak eden Meclis Üyelerimize ve Belediye Emektarlarına teşekkür ediyorum.

Şavşat Belediye Başkanı