Belediye Başkanımız Sayın Nihat Acar 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı Yayınladı
18 Mayıs 2023

Belediye Başkanımız Sayın Nihat Acar, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Gençler ülkelerin ve toplumların yarınlarıdır. Gençlerine değer veren ve onları en iyi biçimde yetiştiren toplumlar geleceğe güvenle bakabilmektedir. Bu nedenledir ki, Mustafa Kemal Atatürk, istikbalin gençlerde olduğunu ifade etmiştir. "Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararının kurtaracağına" inanan Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Samsun'dan başlayarak bütün ülkeye ve insanlarımıza yansıyan ve yayılan bu büyük mücadelenin önderi olmuştur.

19 Mayıs 1919 Türk Ulusu'nun tarihinde özel bir gündür. Yenilmiş, zedelenmiş, yorgun ve fakir düşmüş bir halkın vatanını sahiplenerek, geleceğini yeniden kurmaya giriştiği gündür. 19 Mayıs haftasında Mustafa Kemal Atatürk ve onun şahsında cumhuriyetimizin eşsiz mücadelesini başlatan ve zaferlerle taçlandıran gazi ve şehitlerimizi bir kez daha saygıyla, minnetle, şükranla, rahmetle yad ediyor, tüm hemşerilerimin Atatürk'ün gençlerimize armağan ettiği Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.