Belediye Başkanımız Sayın Nihat Acar 'Toprak Ana' Gününde Üreticinin Yanındaydı
Uluslararası Slow Food Hareketince 2009 yılında ilan edilen ve her yıl 10 Aralık günü kutlanan 'Terra Madre Day' (Toprak Ana Günü) dolayısı ile Belediye Başkanı Nihat Acar ve Başkan Yardımcısı Ümit Coşkunoğlu Yerel Pazar ve Yerel lezzet üreticilerinin işyerlerini ziyaret ettiler.
Ziyaret sırasında yerel üretimin önemine ait üreticilerle değerlendirme yapan Başkan Acar “Toprak Ana Günü”ne ait yapmış olduğu açıklamada: Belediye Başkanlığımızca cittaslow üyeliğine bağlantılı olarak Slow Food (Yavaş Yemek) hareketine üyelik başvurusunu yaptık. Biliyoruz ki; Slow Food hareketi "İyi, Temiz ve Adil" gıda felsefesini savunmaktadır. Fast Food hareketine tepki olarak çıkan bu akım, büyükannelerimizin mutfaklarında pişen yemeklerin herkes tarafından tüketilmesini hedeflemektedir. Bunu yaparken de, kendi toprağımızdan, kendi tohumumuzdan elde ettiğimiz ürünlerin devamlılığının sağlanması gerekiyor” Güvenli gıdaya ulaşma açısından kooperatifçiliğin önemini bildiğimiz için, göreve geldikten hemen sonra tam da slow food hareketi izinde ve yerel üretim yolunda Tarımsal Kalkınma kooperatifini kurduk. Gelecek nesiller doğru beslensin istiyoruz. Çocuklarımıza geleceğin topraktan geldiğini anlatmak istiyoruz, kooperatifleşerek, iyi, temiz, adil gıda üreterek, tüketiciye daha kolay pazarlayabiliriz. Sağlığını düşünen üretici doğal ürünleri almak için zaten hazır bekliyor. “Yavaş yavaş emin adımlarla mutlaka doğru noktaya gideceğiz" dedi.
Başkan Acar: Şavşat olarak Cittaslow ve Slow Food üyeliğimizle bağlantılı her yıl Toprak Ana gününü etkinliklerle kutlayacağız. Yerel yemeklerimizle fuarlara katılacağız. Çünkü bu özel gün, insanın yüzyıllar boyunca toprak ana ile kurduğu ilişkiyi hatırlamasını sağlıyor. Şavşat’ın muhteşem yöresel lezzetleri var. Atalarımızdan öğrenerek bu günlere taşımayı başardığımız bu eşsiz lezzetleri gelecek nesillere aktaracak ve zenginliklerimizi bu kuşaklara taşıyacak çalışmalara devam edeceğiz" İlçede ki bütün turizm ve konaklama tesislerinin restoranlarında mutlaka yerel lezzetleri ve yemekleri bulundurmaları, menülerine eklemeleri, hatta yerel yemeklerin ikram edildiği restoranların hizmete açılmasının cittaslow ve slow food gerekliliği olduğunu söyledi.
Başkan Acar açıklamasının devamında yerel lezzetlerimizden Şavşat Ketesi ve Korava’nın Coğrafi işaret çalışmalarında sona yaklaşıldığını, coğrafi işarete uygun diğer yerel lezzetler için de başvuruların yapılacağını dile getirdi.
Toprak Ana Günü ziyareti sırasında; Yöresel ürünler pazarındaki üreticilere ve yerel lezzetleri üreten ve satışa sunan işyeri sahiplerine teşekkür eden Başkan Acar iyi temiz ve adil gıda üretimine devam ettikleri takdirde her zaman üretenin yanında ve beraber yol alacaklarının sözünü verdi.