Belediye Başkanımız Sayın Nihat Acar'ın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı
01 Mayıs 2021

Belediye Başkanımız Sayın Nihat Acar'ın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı

1 Mayıs; 1886’dan bugüne sömürüye karşı direnen işçilerin, bu uğurda bedel ödemekten çekinmeyen emekçilerin mücadelesinin simgeleşmiş tarihsel adıdır. Alın teriyle ekmek mücadelesi veren işçilerimizin günüdür. Hepimiz biliyoruz ki emek olmadan hiçbir şey üretemeyiz. Emeğin önemi ve kutsallığı anlaşıldıkça; paylaşımın ve demokrasi kültürünün egemen olduğu daha güzel bir dünyaya ulaşacağımıza inancım tamdır. 1 Mayıs’ta yükselen sesin, ülkemizde ve dünyada tüm çalışanlara daha iyi çalışma koşullarının sağlanacağı, herkesin insan onuruna yaraşır bir şekilde çalışarak emeğinin karşılığını alacağı, iş kazalarının yaşanmayacağı bir dönemin başlamasına vesile olması en büyük dileğimdir.

Bu düşüncelerle 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün barış, huzur ve şenlik havasında kutlanmasını diliyor, demokrasinin, özgürlüklerin, insan hakları ve hukukun üstünlüğünün her geçen gün artması temennisiyle başta belediye emekçilerim olmak üzere tüm emekçilerin bayramını kutluyorum.

Şavşat Belediye Başkanı