Gönül Elçiler Dah’ın (Duygu Çelik-Ayfer Tiftik-Zeynep Hülya Yalçın) Yardım Yolculuğunun Bugünkü Durağı Şavşat’tı
19 Ekim 2021

Gönül Elçileri Ayfer Tiftik, Zeynep Hülya Yalçın ve aynı zamanda CHP İstanbul 1. Bölge 27. Dönem Milletvekili Adayı Duygu Çelik, Şavşat Belediye Başkanı Nihat Acar ve eşi Sevgi Acar tarafından başkanlık makamında ağırlandı. Gönül Elçileri DAH tarafından ihtiyaç sahibi çocuklara dağıtılmak üzere bot-mont, atkı-bere ve kırtasiye malzemeleri Şavşat Belediyesi’ne getirildi ve yardım malzemeleri ihtiyaç sahibi çocuklara teslim edilmek üzere hazırlandı.

Her yıl dostlarının maddi ve manevi destekleriyle hazırlanan yüzlerce yardım malzemesini Türkiye’nin her bölgesinde ki yüzlerce çocuğa ulaştırmanın haklı gururunu yaşayan Gönül Elçileri DAH ekibi, 2021 yılında da Diyarbakır, Tunceli, Erzincan, Şavşat ve Trabzon’da 612 çocuğu daha mutlu etmeyi başardı. 5 yıl önce başladıkları yolculuklarında Adıyaman’dan Mardin’e; Artvin’den Trabzon’a; Erzincan’dan Batman’a kadar birçok ilde toplamda 3.500 minik kalbe dokundular.

Gönül Elçileri DAH’ın Şavşat Belediyesi’ne teslim ettiği yardım paketleri konusunda açıklamada bulunan Şavşat Belediye Başkanı Nihat Acar: “Gönül Elçileri DAH tarafından hazırlanan ve ilçemizdeki ihtiyaç sahibi çocuklarımıza dağıtılmak üzere hazırlanan yardım paketlerini teslim aldık ve dağıtılmak üzere hazırladık. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı haftası içerisinde ihtiyaç sahibi çocuklarımıza dağıtacağız. Yardımların ilçemize ulaşmasında büyük katkısı olan hemşerimiz Sayın Duygu Çelik’e, Sayın Ayfer Tiftik’e ve Sayın Zeynep Hülya Yalçın’a çok teşekkür ediyorum. Şavşat dışında yaşadığı halde memleketini unutmayıp yüreği Şavşat için çarpan tüm hemşerilerimiz adına Sayın Duygu Çelik’e çok teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki onun davranışı Şavşat’tan uzakta yaşayan ama kalbi Şavşat için çarpan tüm Şavşat sevdalılarına da örnek olacak ve yardımlar ilerleyen yıllarda daha da artacak” dedi.

Gönül Elçileri DAH adına açıklamada bulunan Duygu Çelik: “Bizler, gücümüz ve enerjimiz el verdiği sürece kendi ellerimizle çocuklarımızın kapılarına kadar ulaşıp onlara bot-mont-atkı-bere ve kırtasiye malzemelerini hediye ediyoruz. Onların yüzündeki mutluluk ve heyecanı bizzat görmek tarif edilemez bir duygu. Maddi ve manevi destek olan bütün dostlarımıza teşekkür ediyoruz. Onlar da bu desteğin perde arkasındalar. Küçük Arkadaşım grubuna da destekleri için müteşekkiriz. Artvin Belediye Başkanımız Sayın Demirhan Elçin’in bizlere taktığı ‘Gönül Elçileri’ ismi artık bizim logomuz. Gönüllülük esasına dayalı her yardım ve projede bizler varız” dedi.