Artvin ve İlçe Belediye Başkanlarından Pınarlı Köyü’ne Geçmiş Olsun Ziyareti
27 Ağustos 2021

Artvin ve İlçe Belediye Başkanlarından Pınarlı Köyü’ne Geçmiş Olsun Ziyareti

Artvin Merkez ve İlçelerinin belediye başkanları, 22 Ağustos’ta hortum felaketi yaşayan Şavşat Pınarlı Köyü’nü ziyaret ettiler.

Şavşat Belediye Başkanı Nihat Acar’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen ziyarete Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Ardanuç Belediye Başkanı Yıldırım Demir, Hopa Belediye Başkanı Taner Ekmekçi, Kemalpaşa Belediye Başkanı Ergül Akçiçek, Pınarlı Köyü Muhtarı Oktay Çelik, CHP İl Başkan Vekili Zuhal Seçkin Kaçan, CHP Şavşat İlçe Başkanı İmran Kayaoğlu ve CHP İl Yöneticisi Ayşegül Aktaş katıldılar.

Hortum felaketinden etkilenen vatandaşlardan yaşananlar ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan ziyaretçi heyeti adına konuşan Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin: “Öncelikle tüm yurttaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Tüm başkan arkadaşlarımızla belediyelerimizin imkanları doğrultusunda yaraların sarılması için destekçileri olacağız” dedi.

Köylülerle sohbet edip bilgi alan heyet daha sonra köyde ayrıldı.

Ziyaretçi Heyeti, Pınarlı Köyü’nden Sonra Şavşat Belediyesi Yöresel Ürünler Depolama, İşleme ve Paketleme Tesisini Ziyaret Etti

Pınarlı Köyü ziyaretinin ardından ziyaretçi heyeti Şavşat Belediyesi tarafından Hınzat mevkiinde yapımı tamamlanan Yöresel Ürünler Depolama, İşleme ve Paketleme tesisini ziyaret etti. Tesis hakkında bilgi veren Şavşat Belediye Başkanı Nihat Acar: “Bu tesis sayesinde köylerde yetiştirilen elma, armut, kızılcık gibi ürünleri köylülerimizden temin edeceğiz. Yıllarca köylerimizde toplanmayan meyvelerimiz tesisimizde S.S. Şavşat Tarımsal Kalkınma Kooperatimizin markası adı ile üretilerek piyasaya sunacağız. Pekmez üretimi için gerekli olan tüm makinaların kurulumları tamamladık. Ürünü yıkandığı havuz, kaynatma kazanı, dolum makinası, etiketleme makinası ve shlinkleme makinası gibi tüm makinalarımız kuruldu ve üretime hazır hale getirildi. Kooperatifimizin markalaşma süreci devam ediyor. Köylerdeki meyveler yetişene kadar gerekli çalışmaları bitirmeyi planlıyoruz. Tesisimizde ayrıca meyve kurutma makinalarımızda bulunmaktadır. Tamamen güneş enerjisi ile çalışan kurutma makinasının yanı sıra elektrikli kurutma makinamızda bulunuyor. Kurutulan meyvelerimizde markamızla satışa sunacağız” dedi.

Ziyaretçi heyeti incelemelerin ardından Şavşat’tan ayrıldı.