29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Şavşat’ta Coşkuyla Kutlandı
29 Ekim 2021

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Şavşat’ta Coşkuyla Kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı pandemi kurallarına uygun olarak ilçemizde coşkuyla kutlandı.

28 Ekim Perşembe günü eski Hükümet Konağı önündeki Atatürk anıtına Şavşat Kaymakamlığı ve Şavşat Belediye Başkanlığı’nın çelenkler sunumu gerçekleştirildi. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile sona erdi.

Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinliklerinin ikinci günü 29 Ekim Cuma günü havanın yağmurlu olması nedeniyle Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Programa Şavşat Kaymakamı Yusuf Akın, Şavşat Belediye Başkanı Nihat Acar, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Kavcar, İlçe Jandarma Komutanı, İlçe Emniyet Amiri, ilçe protokolü, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kutlama programı İlçe Kaymakamı Yusuf Akın’ın günün anlam ve önemini anlatan konuşması ile devam etti. Şiirlerin okunması, marşların okunmasının ardından halk oyunları ekibinin gösterisiyle sona erdi.