Geleneksel Şavşat Sahara Kültür ve Sanat Festivali Tamamlandı
04 Ağustos 2022

Geleneksel Şavşat Sahara Kültür ve Sanat Festivali Tamamlandı

29 Temmuz 2022 tarihinde başlayan 30. Geleneksel Şavşat Sahara Kültür ve Sanat Festivali 31 Temmuz 2022 günü akşam saat 19.00’da tamamlandı.

30 Temmuz 2022 Cumartesi günü Sahara Milli Parkı festival alanında başlayan etkinlik konuşmalar ve halk konserleri ile devam etti.

Belediye Başkanı Nihat Acar yapmış olduğu açılış konuşmasında, bütün katılımcılara teşekkür ederek herkese güzelliklerle dolu bir eğlence dileklerinde bulundu.

Nihat Acar, “30. kez düzenlediğimiz Sahara Kültür ve Sanat Festivalini katılımlarınızla güzelleştirdiniz, hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Sizlerle birlikte olmanın onur ve gururunu yaşıyor, sizleri sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.

Festivalimizin amacı bütün Şavşatlıları senede bir defada olsa buluşturmak, Şavşat’ımıza birlik, beraberlik ve canlılık getirmek, geleneklerimizi yaşatmaktır. Festival dostluk demektir, barış demektir, birlikte olmak demektir. Sizleri eğlendirmek, dinlendirmek, kültürümüzü yaşatmak istiyoruz.

Bu güzellikler için, bundan sonrada tüm çalışmalarımızda sizlere en güzelini sunma çabamızdan vazgeçmeyeceğiz. Yaşadığımız doğa harikası Şavşatımızı marka değeri ile birlikte gelecek kuşaklara aktaracağız.

Kıymetli hemşerilerim, biz Şavşat ile varız ve Şavşatlı, Artvinli olmaktan onur ve gurur duyuyoruz. Bu kente olan borcumuzu ödemek için daha çok çalışacağız. Festivalin başlangıcından bu güne kadar emeği geçen Belediye Başkanı arkadaşlarıma, güvenlik güçlerine, Kamu Kurumlarımıza, Sivil Toplum Kuruluşlarımıza, Esnaflarımıza, Belediye Çalışanlarına huzurlarınızda teşekkür ediyor, ebediyete intikal edenleri rahmetle anıyorum.

Festival süresince doyasıya yaşayacağınız sevincin, coşkunun ve heyecanın yaşamınızdan hiç eksilmemesi temennisiyle tekrar hoş geldiniz diyor, iyi eğlenceler diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu ve Ankara Şavşat Derneği Meydancık Yöresi Kadınlar Ekibi’nin hazırlamış olduğu halk oyunları gösterileri ile festival devam etti.

Festival etkinlikleri kapsamında iki gün süreyle Salih Yılmaz ve Niyazi Koyuncu dışında yöresel sanatçılar sahne aldılar.

Çeşitli yarışmalarında yapıldığı festival programında yamaç paraşütü gösterisi yapan paraşütçü rüzgârın aniden yön değiştirmesi ile piknik yapanların üstüne indiği ve paraşütün ağaçlara takılı kaldığı ufak kazada herhangi bir ölen ya da yaralanan olmadı.

Festivalin tamamlanmasının ardından Belediye Başkanı Nihat Acar sosyal medyadan yaptığı yazılı açıklama ile herkese teşekkür etti.

Başkan Acar: “Senede bir, iki üç günlükte olsa eski geleneklerimizin devamı olan, eski geleneklerimizin birleştirilmişi olan festivalimizi şereflendirdiniz. Şavşat Kaymakamı Sayın Yusuf Akın'a; alanın güvenliğini sağlayan kolluk kuvvetlerine; tüm etkinlik boyunca büyük özveriyle çalışan, mesai gözetmeksizin katılımcıların rahat etmesi için çaba harcayan emektar Şavşat Belediyesi’nin tüm çalışanlarına; Şavşat Belediye Meclisi üyelerine; 7/24 hazır bekleyen 112 personeline; alanın tahsisinde tüm kolaylığı sağlayan Milli Parklar Artvin Şubesi’ne; Şavşat Orman İşletme Müdürlüğü personeline; Çoruh Elektrik Şavşat İşletme Şefliği personeline; Türk Hava Kurumu Başkanlığı’na ve Artvin Şube Başkanlığı’na; Kocabey Sahara Çevre Koruma ve Hizmet Vakfı'na; Kocabey Köyü Muhtarlığı'na; Şavşat Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı’na; Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü'ne; Şavşat Off Road Dağcılık ve Fotoğrafçılık Kulübü'ne; Şavşat Kültür ve Turizm Derneği'ne; Şavşat Spor Kulübü'ne; sahne alan tüm sanatçılarımıza ve saz ekibine; tüm emeği geçenlere ve festivali onurlandıran, güzelleştiren tüm katılımcılara ve hemşerilerime teşekkür ediyorum” dedi.