30 Ağustos Zafer Bayramı Düzenlenen Törenle Kutlandı
30 Ağustos 2022

30 Ağustos Zafer Bayramı Düzenlenen Törenle Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı bütün yurtta olduğu gibi Artvin’in Şavşat ilçesinde de kutlandı.

Düzenlenen programa Kaymakam Yusuf Akın, Belediye Başkanı Nihat Acar, Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Budak, Hakim Kübra Çalışkan, Garnizon Komutanı J. Üst. Hüseyin İnanlı, İlçe Emniyet Amiri Salim Özcan, Şehit Aileleri ve gaziler, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.

Kutlama programı İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı'nın tebrikleri kabulü ile başladı. Atatürk anıtına çelenklerin sunulması ile devam eden program, günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Jandarma Üsteğmen Hüseyin İnanlı yaptı.

Jandarma Üsteğmen Hüseyin İnanlı yapmış olduğu konuşmada, “Tarihinin hiç bir döneminde esarete boyun eğmemiş aziz milletimizin Şanlı tarihine altın harflerle yazdırdığı Başkomutanlık Meydan Muharebesi sonucunda işgal birliklerinin ülkemizi büyük bir yenilgi ile terk ettiği emsalsiz bir kahramanlık destanının 100. yıl dönümünü ilk günkü gibi kutlamanın gurur ve heyecanını yaşıyoruz.

Kazanılan bu zaferi muhteşem kılan kadın, çocuk, yaşlı demeden milletçe topyekûn bir savaş vererek kazanılmış olmasıdır” dedi.

İnanlı, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 'Milletimiz, davranışlarını ve gayretlerinde sarsılmaz bir bütünlük olduğu için başarılı olmuştur' sözleri ile özetlediği Anadolu halkının tek bir yumruk olarak yokluklarla işgal güçlerine karşı verdim olduğu mücadele özgürlük haysiyetimizi yok etmek isteyenleri dize getirmesi ile sonuçlandığı bir destandır. Ya İstiklal ya ölüm parolası ile başlayan bu mücadele elde edilen bu büyük Zafer başta Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere mukaddes vatanımız için canı pahasına görev yapan şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı minnet ve rahmetle anıyoruz” dedi.

Tören bitiminde Kaymakam Yusuf Akın şehit aileleri, gaziler ve vatandaşlarla sohbet ederek sorunlarını dinledi.

Şavşat Belediye Başkanı Nihat Acar 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili bir mesaj yayınladı.

Belediye Başkanı Nihat Acar yayınlamış olduğu mesajda, “30 Ağustos Türk Milletinin şanlı tarihinde, dönüm noktası sayılacak savaşların kazanıldığı eşsiz zaferin bayramıdır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde büyük sıkıntılar ve yokluklar içerisinde kazanılan ve büyük Türk Milleti ile kahraman Türk Ordusunun gücünü tüm dünyaya kanıtladığı 30 Ağustos Zafer Bayramının yıl dönümünü kutlamanın büyük gururunu ve onurunu hep birlikte yaşıyoruz.

Türk Milleti ve Kahraman Türk Ordusu, 30 Ağustos Zaferi’yle her karışı aziz şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış bin yıllık vatanımızı parçalamak isteyenlere hak ettikleri cevabı en iyi şekilde vermişlerdir. Milletimizin ebediyen bağımsızlığını sürdürmesi için, bu toprakları kanlarıyla sulayan vatan evlatlarına layık olabilmenin inancı ve mücadelesiyle milletimizin ve vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha hürmet, minnet ve şükranla anıyorum” şeklinde ifade etti.