19 Eylül Gaziler Günü İlçemizde Kutlandı
20 Eylül 2022

19 Eylül Gaziler Günü İlçemizde Kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü Şavşat ilçesinde yapılan törenlerle kutlandı.

Şavşat Belediye Pasajı üzerinde Atatürk anıtına çelenklerin sunulması, Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başladı.

Etkinliklere Kaymakam Yusuf Akın, Belediye Başkanı Nihat Acar, Cumhuriyet Savcısı Yüksel Budak, Şavşat Meslek Yüksek Okulu Müdürü Şennan Aslan, İlçe Jandarma Komutanı J. Üsteğmen Hüseyin İnanlı, Askerlik Şubesi Başkanı Per. As. Kıd. Çvş Onur Tiryaki,  İlçe Emniyet Amiri Salim Özcan, Hâkim ve Savcılar,  Siyasi Parti Temsilcileri, İl genel meclis üyeleri, Şehit yakınları ve gaziler, Daire müdürleri, öğretmen ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Gaziler günü nedeni ile duygularını ifade eden Kaymakam Yusuf Akın, “Ülkemizin ve milletimizin bekası için canlarını ortaya koyan ve yürüttükleri bu mücadele sırasında gazilikle şereflenen tüm büyüklerime ve kardeşlerime, şükranlarımı sunuyorum.

Yaşadığı toprağı vatan kılmak için dünyada bizim kadar bedel ödeyen başka hiçbir millet yoktur. Türkiye Cumhuriyeti, büyük bedeller ödeyerek kuruldu. Şehit olduk, gazi olduk. Vatanı canımızdan aziz bilerek var olduk. Bu vatanın evlatları dün; Malazgirt’te, Plevne’de, Çanakkale’de, Sakarya’da, Kore’de, Kıbrıs’ta, 15 Temmuz’daydılar. Bugün de sınır boylarında, Afrin’de, El Bab’ta, İdlip’te ve pek çok coğrafyada görevinin başındalar” dedi.

Kaymakam Yusuf Akın, “Hepsi aynı ruhun, aynı ecdadın evlatları. Hepsine binlerce kez selam olsun. Gazilik; şüphesiz kurumlar ve kuruluşlar üstü bir unvandır. Rabbim, şehitlerimizden ve gazilerimizden razı olsun, Evladı gazilikle onurlanmış muhterem anne ve babalarımız… Hepimiz sizlere minnettarız. Allah hepinizden razı olsun. Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kanlarıyla canlarıyla, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan kahraman gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Allah’a emanet olun" dedi.

Yapılan törenlerde günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmayı Askerlik Şubesi Başkan Per. As. Kıd. Çvş Onur Tiryaki yaptı.

Onur Tiryaki konuşmasında, “Bugün her karesi şehit kanı ile sulanmış, mukaddes vatan toprakları savunması uğruna hayatlarını feda etmeyi göze alarak gazilik onuruna erişen kahramanların kıvanç gününü kutlamanın derin bir heyecanı içerisindeyiz. Bugün aynı zaman da TBMM tarafından ebedi başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik unvanı verildiğinin yıldönümüdür.

Gazilik, Türk vatanseverliğinin, Türk kahramanlığının, Türk fedakârlığının yaşayan destanı, Gazi ise; bu destanı yazan kahramanın adıdır.

Başta ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize, gazilerimizin muhterem anne babalarına, Saygıdeğer eşlerine, sevgili evlatlarına ve her zaman desteğinden güç aldığımız yüce milletimize şahsım ve Türk Silahlı Kuvvetleri adına şükran ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Yapılan törenlerde öğrencilerde gaziler günü ile ilgili şiirlerini okudular. Şavşat Huzur evi sakinlerinden Nuri Aydın’da okumuş olduğu şiir ile katılımcıları duygulandırdı.

Şavşat Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan kompozisyon, şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Yapılan törenler sonrası şehit yakınları ve gaziler, Şavşat Efkâr Tepesi’nde Şavşat Kaymakamı Yusuf Akın tarafından onurlarına yemek verildi.

Şehit yakınları ve gaziler memnuniyetlerini dile getirerek Kaymakam Yusuf Akın’a ve diğer protokol üyelerine teşekkür ettiler.

Haber: Nurbay USTA