Üreten Eller Şavşat Belediyesi Cittaslow Pazarı’nda Buluştu
29 Eylül 2022

Üreten Eller Şavşat Belediyesi Cittaslow Pazarı’nda Buluştu

Yerel kalkınma modeli olan Cittaslow Markalı Şavşat’ın yerel ürünlerinin tanıtımının yapılması ve satışa sunulması amacıyla Şavşat Belediyesi’nin düzenlediği “Cittaslow Pazarı” etkinliği gerçekleştirildi.

İlçemizde, 2015 yılında “Sakin Şehir” (Cittaslow) ünvanı alınmasından sonra her yıl düzenlenen “Cittaslow Pazarı” bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu.

Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen ‘Cittaslow Pazarı’na, Şavşat Kaymakamı Yusuf Akın, Şavşat Belediye Başkanı Nihat Acar, Ak Parti Artvin Milletvekili Ertunç Erkan Balta, Şavşat Ak Parti İlçe Başkanı Cemal Aydın ve yönetim kurulu üyeleri, Ak Parti İl Genel Meclisi Üyesi Sedat Demir, CHP İl Genel Meclis Üyesi İrfan Avcı, İyi Parti Şavşat İlçe Başkanı Taner Kara, İlçe Protokolü, köy muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Yerel üreticiler, ev hanımları ve yerel zanaatkârlar tarafından üretilen ürünlerini Cittaslow pazarına indiren vatandaşlar ürünlerinin satışlarını gerçekleştirdi ve gelir elde ettiler.

Engelli sanatçı Mustafa Aslan kendisinin yazıp bestelediği ve okumuş olduğu türkülerle herkesi duygulandırırken, Kaymakam Yusuf Akın ve Belediye Başkanı Nihat Acar kendisi ile yakinen ilgilendiler.

Tamamen yöresel ürünler ve el sanatlarının sergilendiği pazarda Halkoyunları Eğitmeni Asım Akaltun ve müzisyenler Gökalp Altun ve Ferhan Yalçın eşliğinde Kaymakam Yusuf Akın, Belediye Başkanı Nihat Acar ve bütün protokol üyeleri vatandaşlar ile halaylar çekildi.

Nihat Acar; “Şavşat’ımız için Markanın Sürdürülebilirliği Yolunda İlerliyoruz”

Şavşat Belediye Başkanı Nihat Acar; “Alın terini el emeği ile birleştiren üretici, sanatkâr ve tüketiciyi birleştiren ve yerel kalkınmanın adı olan Cittaslow pazarını geliştirmek üzere bir aradayız. Bizlere bu güzelliği sunan marka şehrin üreticilerini, tüketicilerini, esnaflarını ve sanatkârlarını en kalbi duygularımla selamlıyor, neden buradayız sizlerle paylaşmak istiyorum.

Kentin doğasına, esnafına, kültürüne, tarihine, yemeklerine, ürünlerine sahip çıkarak geliştirilmesi,  sosyal ve ekonomik hayatın canlanması, kentin ayakta kalması için şarttır. Çünkü yerel ve ekonomik kalkınmanın yolu,  yerel üretim ve yerel tüketimden geçmektedir.

Kıymetli katılımcılar, birlikte yol alarak,  üretime sahip çıkmanın, ülkeye sahip çıkmak olduğunu biliyoruz.  Çocuklarımız için, geleceğimiz için, kalkınma için, bilinçli ve duyarlı olmak zorundayız. Bu nedenle Şavşat’ımızın geleceği için üretimin önemini biliyor ve bu yolda ilerliyoruz.

Artık hedefimiz yerel üretmek ve tüketmektir. İşte bu nedenle Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kurulumunu gerçekleştirdik ve bütün köylerimizle birlikte kooperatifçiliğin geliştirilmesi için çalışacağız, üreticiye destek olacağız.

Sözlerimi bitirirken, bu gün olduğu gibi güzellikleri paylaşmak dileği ile üreticilerimize, esnaflarımıza, sanatkârlarımıza ve yerel ürünleri satın alarak üretimi destekleyen tüketici vatandaşlarımıza hayırlı kazançlar diliyor,  etkinliğimizi onurlandıran tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Acar’ın konuşmasının ardından İlçe Kaymakamı Yusuf Akın ve Ak Parti Artvin Milletvekili Av. E. Erkan Balta’da konuşmalarını gerçekleştirdi. Konuşmaların ardından pazarda satış yapan üreticilere Teşekkür Belgesi verildi.

Etkinliğin sonunda Şavşat Belediyesi tarafından yaptırılan aşure, Ak Parti Artvin Milletvekili Av. E. Erkan Balta, Kaymakam Yusuf Akın ve Belediye Başkanı Nihat Acar tarafından dualar eşliğinde bütün katılımcılara dağıtıldı.