29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Şavşat’ta Coşkuyla Kutlandı
29 Ekim 2022

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Şavşat’ta Coşkuyla Kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ilçemizde coşkuyla kutlandı.

28 Ekim Cuma günü Hükümet Konağı önündeki Atatürk anıtına Şavşat Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün çelenk sunumu gerçekleştirildi. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile sona erdi.

Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinliklerinin ikinci günü 29 Ekim Cumartesi günü Belediye Pasajı üzerinde gerçekleştirildi. Programa Şavşat Kaymakamı Yusuf Akın, Şavşat Belediye Başkanı Nihat Acar, Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Budak, İlçe Jandarma Komutanı, İlçe Emniyet Amiri, ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şavşat Kaymakamı Yusuf Akın'ın tebrikleri kabulü ile başlayan kutlama programı, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İlçe Kaymakamı Yusuf Akın’ın günün anlam ve önemini anlatan konuşması ile devam etti. Öğrenciler tarafından gerçekleştirilen şiirlerin ve marşların okunmasının ardından halk oyunları ekibi gösterisi gerçekleştirildi.

Kutlama programı tören geçişinin ardından Artvin Çoruh Üniversitesi Şavşat Meslek Yüksekokulu tarafından hazırlanan "Bayrağımız ve Cumhuriyetimiz Emin Ellerde" etkinliği ile sona erdi.