19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Coşkuyla Kutlandı
19 Mayıs 2023

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Coşkuyla Kutlandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Şavşat’ta da coşkuyla kutlandı.

Belediye Pasajı üstünde gerçekleştirilen kutlama programına İlçe Kaymakamı Yusuf Akın, Belediye Başkanı Nihat Acar, İlçe Jandarma Komutanı, İlçe Emniyet Amiri, Daire Amirleri, siyasi parti temsilcileri, çok sayıda vatandaş ve öğrenciler katıldı.

Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başlayan kutlama programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Şavşat Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Zeki Uzun’un günün anlam ve önemini anlatan konuşmasını gerçekleştirdi. Öğrencilerin okudukları şiirler, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Ata’ya Cevabı ile devam etti. Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından jimnastik gösterisi ve kule gösterisinin ardından halkoyunları ekibi gösterilerini gerçekleştirdi. Programın devamında ilçe genelinde gerçekleştirilen çeşitli branşlarda başarı elde eden sporcu ve öğrencilere madalyaları ilçe protokolü tarafından takdim edildi.

Kutlama programı çeşitli yörelerden derlenen halk oyunları gösterisi ile sona erdi.