Kaymakamlık Makamından Duyuru
13 Şubat 2023

Kaymakamlık Makamından Duyuru

Ülkemizde meydana gelen deprem afeti nedeniyle, afetzede vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarının karşılanması için yapılacak her türlü ayni yardımlar Kaymakamlığımız bünyesinde kabul edilerek AFAD koordinesinde afet bölgesine ulaştırılmaktadır.

Ayni yardımlar, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu giriş katında kabul edilmekte olup, AFAD koordinesinde deprem bölgesine ulaştırılmaktadır. Deprem bölgesinde normal hayata geçişin uzun bir süreç olduğu, bu nedenle yapılacak ayni yardımların deprem bölgesinde sürekli bir ihtiyaç olduğunun unutulmaması gerekmektedir. Bu kapsamda özellikle uzun süre dayanabilen kuru gıda, bakliyat, konserve tarzı ürünler, kişisel temizlik malzemeleri ve kullanılabilecek durumda olan giysilere öncelik verilmesi önemlidir.

Aynı zamanda Deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın ısınma ihtiyaçlarının karşılanması için İlçemiz Merkez ve Köylerinden hazır yakacak odun, kömür ve kullanılabilecek durumda olan sobalar, İlçemiz Özel İdare Şantiye sahasında kabul edilmektedir. Destekte bulunmak isteyen vatandaşlarımızın dikkatine sunulur.

Bu zor günleri devlet millet el ele vererek hep birlikte aşacağız. Tüm duyarlı hemşerilerimize teşekkür ederiz.

İlçemiz merkez ve Köylerinde gönüllü olarak evlerini depremzede ailelerimize açmak isteyen ev sahipleri ve depremzede vatandaşlarımızı evlerinde hâlihazırda konuk edenler Kaymakamlığımıza ve Kaymakamlığımızın Sosyal Medya hesaplarından duyurulan irtibat telefonları aracılığıyla bildirim yapmaları önemle rica olunur.