Gazi Mustafa Kemal Atatürk Ebediyete İntikalinin 85. Yıl Dönümünde Düzenlenen Programla Anıldı
10 Kasım 2023

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 85. yıl dönümünde tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de düzenlenen programla anıldı.

Hükümet Konağı önünde Atatürk anıtına Şavşat Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve Garnizon Komutanlığı’nın çelenk sunumu, 09:05’te sirenlerin çalması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan anma programı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu'nda devam etti.

Anma programına Şavşat Kaymakamı Kübra Sivaslıoğlu, Şavşat Belediye Başkanı Nihat Acar, Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Budak, İlçe Garnizon Komutanı, İlçe Emniyet Amiri, ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saat 09:30 İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu'nda başlayan anma programında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatı ile ilgili konuşma, “Yabancı Basında Atatürk” konulu sinevizyon gösterisi, oratoryo gösterisi, Atatürk’ün sevdiği şarkıların seslendirilmesi ve “Sarı Zeybek” video gösterimi ile sona erdi.